تکمیل طرح آبیاری تحت فشار پایین دست سد بابا احمد

به گزارش خبرماکو، فرماندار چالدران گفت: ۸ میلیارد و ۲۴۵ میلیون تومان اعتبار برای تکمیل طرح آبیاری تحت فشار پایین دست سد بابا احمد اختصاص داده شده است.
وی افزود: تاکنون ۳۰۰ کیلومتر لوله گذاری انجام گرفته است و از ۲۸ کیلومتر خط اصلی ۷۰درصد آن اجرا شده است.
عبدالله نژاد ادامه داد: در حال حاضر ایستگاه پمپاژ و استخر طرح با ذخیره سازی ۳۸۰ متر معکب در مرحله تکمیل قرار گرفته است.
فرماندار چالدران اظهار کرد: با اتمام عملیات اجرایی آبیاری تحت فشار در پایین دست سد با با احمد بیش از ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه از دیم به آبی تبدیل خواهند شد.
به گزارش خبرماکو، عملیات اجرایی سد «بابا احمد» چالدران از سال ۱۳۸۷ شمسی شروع شد و در دولت دهم راکد بود و در دولت دوازدهم مورد بهره برداری قرار گرفت و آبگیری شد.
سد بابا احمد چالدران از نوع خاکی با هسته رسی بوده و با طول تاج ۲۶۸ متر دارای ۲۶ متر ارتفاع از بستر است. همچنین این سد با حجم مخزن ۱.۶ میلیون مترمکعب و حجم تنظیمی ۲.۶ میلیون مترمکعب، ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را تحت پوشش دارد.
برای احداث این سد بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال هزینه شد و با هدف بهره مندی کشاورزان روستاهای منطقه از آب کشاورزی و جلوگیری از خسارتهای ناشی از سیل در این مناطق و تقویت آب سفرههای زیر زمینی است.
شهرستان چالدران با بیش از ۴۵ هزار نفر جمعیت در شمال آذربایجان غربی که اغلب مردم آن از طریق کشاورزی امرار معاش دارند و در ۲۳۰ کیلومتری ارومیه، مرکز استان قرار دارد.












1 دیدگاه